10 års jubilæum

I år er det 10 år siden jeg tog eksamen til Stott Pilates instruktør og har arbejdet med det lige siden.

Men det hele startede for 15 år siden, hvor jeg begyndte at undervise i aftenskolen. Jeg var i den situation at jeg ikke havde noget arbejde og måtte tænke kreativt. Jeg havde lært Pilates i Århus, da jeg var i gang med en revalidering i vinteren 2004/05. Da jeg kom tilbage til Tønder og var blevet opsagt i et arbejde som jeg alligevel ikke kunne klare fysisk, kunne ikke få dagpenge og måtte finde andre veje at bidrage til familien og samfundet. (Men det er en anden historie som i kan få på et andet tidspunkt)

Jeg begyndte at undervise på aftenskoler både i Tønder, Esbjerg og Aabenraa. Og kunne så i 2007 begynde på uddannelsen til Stott Pilates instruktør, og jeg har været tro mod Stott`s undervisningsform lige siden. Stott har så mange forskellige øvelser og måder man kan undervise i, at det aldrig blevet kedeligt for mig at undervise i Pilates. Jeg har også deltagere på holdene som er meget trofaste, nogen af dem har været med 10 år eller mere. Og der er jeg meget taknemmelige over.

Jeg må indrømme, at jeg ikke har været den der var mest glad for gymnastik i skolen. Når jeg møder min gamle klassekammerat i dag, kan hun ikke lade være med at grine, fordi da vi gik i skole sammen, var jeg nok den der kunne finde flest undskyldninger for at blive fri for gymnastiktimen. Jeg hadede når vi skulle spille bold på hold eller konkurrence idræt. I min barndom kunne jeg godt lide at sidde oppe i et træ, se det hele lidt foroven eller stirre ud i luften og drømme mig hen til noget. Selv om jeg er opvokset i en stor familie kunne jeg godt lide mit eget selskab og fordybe mig i ting.

Og det er lige det man kan med Pilates. I Pilates kan du lukke øjnene gå ind i dig selv nyde kroppen og mærke efter hvad er det du gør, du kan tænke dig til at du får lange slanke ben, en ret ryg og flad mave. Så når du går fra timen vil du føle du har fået en ny krop.  Det er netop det jeg elsker ved Pilates, det er dig der er i fokus, du behøver ikke at kigge efter sidemanden, om du nu er lige så dygtig som hende/ham. For mig har Pilates givet mig en enorm bevidsthed om kroppen, jeg kan mærke når jeg gør noget forkert med kroppen. Jeg har fået styrket mine mave- og rygmuskler og jeg har fået en talje.

Der er sket meget, på de 15 år hvor jeg fra at rejse rundt og undervise i Pilates i 12 byer lige fra Fanø i Vest til Aabenraa i Øst, med helt op til 15 hold på en uge. Er jeg nu helt min egen og underviser kun på mine egne hold. Jeg har kørt med 5-6 hold i mange år. Det er nu 7. år jeg har lokaler på Tønder sygehus og er faktisk meget stolt af mig selv.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookies er små tekstfiler, som kan bruges af websteder til at gøre en brugers oplevelse mere effektiv. Dataloven fastslår, at vi kan gemme cookies på din enhed, hvis de er nødvendige for at sikre funktionen på hjemmesiden. For alle andre typer cookies skal vi indhente dit samtykke. Dette websted bruger forskellige typer af cookies fra Google analytics. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter, betragtes dette som din accept.

Luk